Καλωσήρθες σε έναν κόσμο που τα αρώματα πράσινου μήλου, μαντζουράνας, βοτάνων, χαμομηλιού και αμύγδαλου καθώς και πανσπερμία μπαχαρικών “κρύβονται” πίσω από τον πράσινο θησαυρό της Ελληνικής Γης…

mill.o.petres, Old Ways Crete

δρόμοι ελιάς…από το 1962

millopetres (2)

mill.o.petres

Η φιλοσοφία μας

Η ελιά για την Ελλάδα αποτελεί ένα ιερό σύμβολο με την ελαική κληρονομιά να ξεδιπλώνει ένα τεράστιο αφήγημα αιώνων. Οι mill.o.petres αποτελούν την σύγχρονη «έκδοση» του Παλιού Ελαιουργείου του 1962, το οποίο πήρε ξανά ζωή το 2016 έπειτα από την πρωτοβουλία του πλέον ιδιοκτήτη Μιχάλη Χαβαλέ.

Η γνώση και φυσικά η πολυετής εμπειρία στη καλλιέργεια και παραγωγή ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την αφοσίωση και το πάθος στο προιόν αποτελούν τα κύρια και βασικά συστατικά που συνθέτουν και ενορχηστρώνουν το όραμα για ένα ποιοτικό και μοναδικό αποτέλεσμα. Για όλη την ομάδα που κρύβεται πίσω από τις mill.o.petres, είναι σημαντικό να διαφυλαχθεί ο παραδοσιακός τρόπος ελαιοποίησης και φυσικά να διαδοθεί στις επόμενες γενιές. Ως τέταρτη γενιά καλλιεργητών, επιδιώκουν να συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία με στόχο πάντα τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Our Packages

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

5/5
Eine wunderbare Gelegenheit, alles über Olivenöl zu erfahren. Während der Erntesaison kann man hier den Produktionsprozess miterleben und alles über die klassische Herstellung von Olivenöl mit allen Sinnen lernen. Der Inhaber ist hochmotiviert und erklärt mit wahrer Begeisterung seine Idee, die traditionelle Herstellung von Olivenöl mit 1.700 kg schweren Mühlsteinen fortzuführen. Es hat unglaublich viel Spaß gemacht, das Olivenöl selbst ist zudem vergleichsweise günstig vor Ort zu erwerben (1 l für zwölf Euro)
Philip
5/5
Carl Moberg Eine wunderbare Gelegenheit, alles über Olivenöl zu erfahren. Während der Erntesaison kann man hier den Produktionsprozess miterleben und alles über die klassische Herstellung von Olivenöl mit allen Sinnen lernen. Der Inhaber ist hochmotiviert und erklärt mit wahrer Begeisterung seine Idee, die traditionelle Herstellung von Olivenöl mit 1.700 kg schweren Mühlsteinen fortzuführen. Es hat unglaublich viel Spaß gemacht, das Olivenöl selbst ist zudem vergleichsweise günstig vor Ort zu erwerben (1 l für zwölf Euro) Philip Philip Tradycyjny młyn oliwny z kamiennymi żarnami. Bardzo sympatyczny zaangażowany właściciel Michaelis poświęcił nam dużo czasu pomimo iż przyjechaliśmy bez zapowiedzi czy rezerwacji. Około godziny 19 tuż przed zamknięciem zorganizował poczęstunek i zwiedzanie. Opowiedział o procesie produkcji oliwy i zdradził ciekawe szczegóły techniczne i ekonomiczne. Widać że ta firma stała się jego pasją. Oczywiscie na miejscu mozna kupic lokalne wyroby: oliwe, mydlo oliwne, miod i raki. Polecamy i pozdrawiamy.
Grzcegorz Sz
5/5
Found this place on the internet and went there - two families with kids - on a whim during our holiday in Keras. We were warmly welcomed and had an absolutely wonderful time. We toured the beautifully restored machinery (including Alfa Laval-separators(!)), learned a lot about the details of the extraction process and got to taste the amazing finished product. All through lively and super-knowledgeable commentary from Michalis, the engine of the place.
Carl Moberg

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ